Sałatka owocowa

wykonanie i degustacja zdrowej przekąski w klasie I b

Jak zachęcić dzieci do zdrowego odżywiania ? W tym celu  5 marca, na zajęciach samodzielnie przygotowaliśmy pyszną, kolorową i witaminową sałatkę owocową. Taka przekąska jest alternatywą dla słodyczy, które dzieci tak bardzo lubią. Wszyscy mieliśmy soczyste minki na widok tak smakowitych owoców i każdy ochoczo zabrał się do pracy. Przed wykonaniem zadania dokładnie umyliśmy ręce, ubraliśmy fartuszki. Uczniowie chętnie kroili jabłka, gruszki, kiwi, banany czy ananasa.  Każdy komponował własną sałatkę z ulubionych składników. Na koniec tej kulinarnej przygody  wszystko  zostało ze smakiem zjedzone. Było pysznie, kolorowo i zdrowo!

A.O.

Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa

Przejdź do góry strony